Teamontwikkeling

Soms is het nodig dat je als team op onderzoek uitgaat naar hoe je het beste kunt functioneren. Dat kan zijn omdat je net een nieuw team hebt samengesteld, of omdat je als team al jaren met elkaar samenwerkt en de schwung een beetje naar de achtergrond verdwenen is. Misschien ben je naar een zelfsturend team gegaan en moeten jullie ontdekken welke talenten je op welke manier moet inzetten. Wat de reden ook is, teamontwikkeling, teambuilding of teamcoaching kan soms heel nuttig zijn.

Savor wil graag teams helpen om tot ontwikkeling te komen, en wel door wijn in te zetten. Wij gebruiken wijn als instrument om in gesprek te komen. En dan niet zo dat het vooral heel gezellig wordt, maar wijn gebruiken wij als metafoor. Door met elkaar wijn te proeven, informatie te delen over de wijn, gaan we het gesprek met elkaar aan. Zo kan het zijn dat we de nadruk leggen op een bepaalde druivensoort, en maken we dan de koppeling naar de overeenkomsten tussen collega’s én de verschillen. Maar we kunnen juist ook inzetten op het hapje ernaast, om te bepalen wat een wijn nodig heeft om tot zijn recht te komen. Een voorbeeld, afgelopen zaterdag dronken wij een Franse rode wijn (cotes du Rhone). Het leek in de eerste instantie een wat hoekige wijn met een bittere afdronk, wat harde zuren. Totdat we een oude kaas erbij aten. De wijn werd een stuk zachter, vriendelijker en interessanter. Zowel de kaas als de wijn kwamen meer tot hun recht. Ook binnen teams heb je soms te maken met die collega die in de eerste instantie wat hoekig uit de bocht kan komen, soms wat zuur kijkt, maar bied je de juiste omstandigheden aan, zeg je de juiste woorden, of zet je net die andere, enthousiaste collega ernaast, dan kunnen verrassende wendingen plaatsvinden.

Geïnteresseerd in wat wij voor jouw team kunnen betekenen? We gaan graag met je in gesprek om samen tot een passend arrangement te komen. Bel ons (0618282612) of mail ons (savor@inzichtdoorgenieten.nl). Je kunt ook via de contactpagina een bericht achterlaten.

Overigens is deze teamontwikkeling met wijn ook interessant voor mensen die niet van wijn houden. Uiteraard helpt het om wel te proeven, maar ook de geur kan al heel verhelderend zijn.

Jacqueline Dijkstra en Janine Wilts
Dorpsstraat 8, 9811 PB, Enumatil

savor@inzichtdoorgenieten.nl
tel. 06-18282612 (Jacqueline)
tel. 06-49752331 (Janine)