Wie zijn wij?

In mei 2017 waren wij (Jacqueline en Janine) op een dorpsfeest in gesprek met elkaar. Jacqueline had net een coachopleiding afgerond en wilde daar wat mee doen, Janine was ook wel toe aan een nieuwe uitdaging naast haar werk. Beiden werkzaam in het onderwijs, beiden vooral gericht op leerling- en studentbegeleiding. Maar daarnaast ook beiden een passie voor wijn. Na een tijdje wat gebrainstormd te hebben, ontstond het idee om het coachende, wat we beiden toch al veel doen in ons werk, te combineren met het aangename van wijn. Want wijn en mensen hebben ontzettend veel gemeen. Wijn kan complex zijn, maar ook eenvoudig, wijn heeft karakter, een bepaalde opvoeding gehad en een uitgesproken talent. Daarnaast komt wijn pas echt goed tot zijn recht als het in de juiste omgeving gedronken wordt, als het met het juiste gezelschap genuttigd wordt, maar ook als je er iets bij eet wat de smaak verfijnder maakt. Om groepen mensen te inspireren, te motiveren en samen de verbinding te zoeken, kun je wijn dus goed inzetten als metafoor, was het idee. En zo zijn we begonnen. Eind 2018 hebben we onze wijncursus (SDEN 3) afgerond, zodat we ook de nodige kennis kunnen inzetten tijdens de gesprekken die loskomen.

Nog even een persoonlijke schets:

fbt

Jacqueline 

“De toekomst behoort aan hen, die geloven in de schoonheid van hun dromen.” – Eleanor Roosevelt.

Ieder mens is het waard om te ontdekken welke talenten hij/ zij heeft en die te benutten, ik zet me graag in om mensen te helpen die te vinden. In mijn werk als adviseur studentenloopbaan help ik studenten uit te zoeken waar hun kwaliteiten liggen en hoe ze die kunnen inzetten om hun doel te verwezenlijken. Ik werk vooral met studenten die een mbo-opleiding niveau 1 of 2 doen, en coach daarbij ook statushouders.

Naast mijn werk in het onderwijs, ben ik sinds januari 2019 raadslid in de gemeente Westerkwartier. Een mooie kans om er voor de mensen in mijn directe omgeving te zijn en concreet iets te kunnen doen aan zaken die beter kunnen als het gaat om leefbaarheid en welzijn.

Het werken met wijn biedt wat mij betreft veel mogelijkheden om extra in te zoomen op kwaliteiten, vaardigheden en competenties. Wijn proeven en erover leren is een mooie manier om met elkaar in gesprek te gaan.

Janine 

“Huur niet iemand die het werk doet voor geld, maar iemand die het doet uit liefde.” Naar Henry David Thoreau

Na 20 jaar als verpleegkundige te hebben gewerkt op de kinder- en kraamafdeling van het Martiniziekenhuis en in de thuiszorg, ben ik overgestapt naar het werken in het vmbo. En het moet gezegd: geen dag is hetzelfde, het is een leuke, boeiende baan. In mijn werk ben ik vooral bezig met het begeleiden van leerlingen, met als doel dat ze geholpen worden hun weg te vinden in de jungle die puberteit genoemd wordt.

Naast mijn werk binnen het onderwijs zit ik nog in verschillende commissies, onder andere in de kerk waarvan ik lid ben.

Na het afronden van de wijncursus ontstond de vraag: wat gaan we hier nu mee doen? Ik denk dat we met Savor een mooi antwoord op die vraag gevonden hebben. Zo kunnen we onze passie, wijn en onze expertise samenbrengen tot een mooi geheel en anderen daarmee helpen.

Nu ook in echt kennismaken? Neem contact met ons op via mail (savor@inzichtdoorgenieten.nl) of via het formulier.

 

Jacqueline Dijkstra en Janine Wilts
Dorpsstraat 8, 9811 PB, Enumatil

savor@inzichtdoorgenieten.nl
tel. 06-18282612 (Jacqueline)
tel. 06-49752331 (Janine)

Kvk 74646532